Przygotowujemy ciasto na pierniczki:) Dziś na blogu
Journal Your December przepis na pierniczki, gdzie ciasto powinno sobie leżakować ok.3-4 tygodnie. Ja piekę pierniczki z przepisu,w którym ciasto od razu gotowe jest do pieczenia. I tym przepisem się dziś z wami podzielę:)
Składniki na zdjęciu powyżej:)
Wykonanie:
Miód podgrzać na małym ogniu z cukrem,przyprawami i masłem. mieszać do połączenia składników - NIE ZAGOTOWAĆ!!! Ostudzić.
Mąkę przesiać z sodą i solą, dodać ostudzoną masę miodową i roztrzepane jajko. Wyrobić gładkie,lśniące ciasto. Rozwałkować na grubość ok.0,5 cm i wycinać ulubione kształty:) Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do180st i piec ok. 15min. Wystudzone pierniczki udekorować lukrem.
Smacznego!!!
P.S. dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia i melduję, że już mi dużo lepiej :D
Miłego dnia !!!